100 kehitystulosta juhlii Suomen kehitysyhteistyön saavutuksia

100 kehitystulosta juhlii Suomen kehitysyhteistyön saavutuksia

Suomi on tehnyt kehitysyhteistyötä 1960-luvulta lähtien. Työ on tuottanut tulosta. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi ulkoministeriö julkaisee 100 kehitystulosta vuoden 2017 aikana.

Sata kehitystulosta 2

Äärimmäinen köyhyys on vähentynyt maailmasta. Yli neljä miljoonaa etiopialaista on saanut puhdasta vettä ja kunnollisen vessan. Miljoonat sotaa paenneet syyrialaiset ovat saaneet syödäkseen, väliaikaismajoituksen ja päässeet lääkäriin. Nämä tulokset kertovat kehitysyhteistyöstä, jota Suomi on ollut tukemassa.

Suomen ja muiden maiden kehitysyhteistyö tuottaa tuloksia. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi ulkoministeriö on avannut ”100 kehitystulosta” -verkkosivun, jolle kootaan tämän vuoden aikana yhteensä 100 kehitysyhteistyön tulosta.

Ensimmäisinä julkaistut tulokset kertovat muun muassa siitä, että Suomen tuen ansiosta Keniassa lääketehdas valmistaa yli kaksi miljardia lääkepilleriä vuodessa ja useissa maissa tytöt säästyvät sukuelinten silpomiselta ja Mosambikissa lapset voivat opiskella äidinkielellään.

Lisää kehitysyhteistyön tuloksia julkaistaan jatkossa viikoittain. Tulokset löytyvät osoitteesta https://kehityslehti.fi/100-kehitystulosta

Ulkoministeriö julkaisee tulosaineiston suomenkielisenä.