Ulko- ja turvallisuus­politiikka

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan tavoitteena on Suomen itsenäisyyden ja yhteiskunnan demokraattisten perusarvojen säilyttäminen sekä kansalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen.


Ulko- ja turvallisuuspolitiikan tavoitteena on Suomen itsenäisyyden ja yhteiskunnan demokraattisten perusarvojen säilyttäminen sekä kansalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen.

Euroopan unionin jäsenvaltiona ja kansainvälisen yhteisön jäsenenä Suomi turvaa ulkopolitiikan keinoin kansalliset etunsa ja pyrkii edistämään maailmanrauhaa.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikka perustuu hyviin kahdenvälisiin ja kansainvälisiin suhteisiin, vahvaan vaikuttamiseen EU:n yhteisessä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, monenkeskiseen yhteistyöhön ja uskottavaan maanpuolustukseen.

Kestävää ulkopolitiikkaa

Videosarja avaa Suomen ulkopolitiikan keskeisiä teemoja.

Katso videot ja lue asiantuntijahaastattelut (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Ulkoministeri Haavisto Geneveen YK:n ihmisoikeusneuvostoon

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu maanantaina 24.2. Genevessä YK:n ihmisoikeusneuvoston 43. istuntoon.

Matkansa aikana ulkoministeri Haavisto tapaa muun muassa YK:n pääsihteeri Antonio Guterresin. Haavistolla on myös useita kahdenvälisiä tapaamisia istuntoon osallistuvien ulkoministereiden kanssa. Ihmisoikeusneuvoston istunnon yhteydessä ulkoministeri tapaa myös kansainvälisten ihmisoikeusjärjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan edustajia.

YK:n ihmisoikeusneuvosto on tärkein hallitustenvälinen elin, joka käsittelee temaattisia ihmisoikeuskysymyksiä ja maatilanteita. YK:n ihmisoikeusneuvosto kokoontuu Genevessä kolmesti vuodessa yhteensä kymmenen viikon ajaksi. Suomi on ehdolla ihmisoikeusneuvoston jäseneksi kaudelle 2022–2024.

Lisätiedot: ulkoministerin erityisavustaja Jeri Aalto, puh. +358 50 472 0725 ja lähetystöneuvos Eija Limnell, puh. +358 505768985. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi