YK:n väestörahaston pääjohtaja Natalia Kanem vierailee Suomessa

YK:n väestörahaston pääjohtaja Natalia Kanem vierailee Suomessa

YK:n väestörahaston UNFPAn pääjohtaja Natalia Kanem vierailee Suomessa 13.–15. kesäkuuta 2018.

Vierailunsa aikana pääjohtaja Natalia Kanem tapaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen, eduskunnan ulkoasianvaliokunnan sekä eduskunnan väestö ja kehitysryhmän. Lisäksi pääjohtaja vierailee Väestöliitossa, Suomen YK-liitossa ja tapaa nuoria suomalaisia vaikuttajia. Kanemin mukana matkustaa järjestön suomalainen varapääjohtaja Laura Londén.

UNFPAn työn tavoitteena on maailma, jossa jokainen raskaus on toivottu, jokainen syntymä turvallinen ja jokainen nuori saa toteuttaa mahdollisuuksiaan. Suomi painottaa ulkopolitiikassaan naisten ja tyttöjen oikeuksien ja aseman vahvistamista sekä erityisesti seksuaali- ja lisääntymisterveyden  ja  -oikeuksien toteutumista.

Kanem osallistuu Suomen ja UNFPAn vuosikonsultaatioihin. Vuosikonsultaatioissa keskustellaan järjestön ajankohtaisista aiheista liittyen hallintoon, rahoitukseen ja Suomen rahoittamien maaohjelmien toimeenpanon. Vuosikonsultaatiot käydään alivaltiosihteeri Elina Kalkun johdolla.

UNFPA on YK-järjestöistä Suomen pääyhteistyökumppaneita ja Suomi kuuluu järjestön merkittäviin rahoittajamaihin.  Vuonna 2018 Suomen yleisrahoitus UNFPAlle on 20 miljoonaa dollaria. Lisäksi Suomi rahoittaa UNFPAn humanitaarista toimintaa Syyriassa, maaohjelmien toimeenpanoa Somaliassa ja Myanmarissa sekä UNFPAn innovaatiotoimintaa.

Lisätietoja: Vastuuvirkamies Ville Lahelma, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. 295 350 195. Median yhteydenotot: Tiedottaja Outi Einola-Head, puh. 040 5194153. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi