YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin pääjohtaja Suomeen

YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka vierailee Suomessa 25.–26. helmikuuta.

Vierailunsa aikana pääjohtaja tapaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolaisen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Päivi Sillanaukeen. Pääjohtaja käy myös Suomen ja UN Womenin väliset vuosikeskustelut ulkoministeriössä alivaltiosihteeri Elina Kalkun johdolla. 

Keskusteluissa käsitellään Suomen ja UN Womenin välistä laaja-alaista yhteistyötä. Suomi on yksi UN Womenin merkittävimpiä yhteistyökumppaneita ja suurimpia rahoittajia. Naisten ja tyttöjen oikeuksien ja aseman vahvistaminen kuuluu Suomen ulkopoliittisiin painotuksiin. 

Esillä on myös YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (Commission on the Status of Women, CSW) maaliskuussa pidettävä kokous, jonka päätemana on tänä vuonna sosiaaliturvajärjestelmien, julkisten palveluiden ja kestävän infrastruktuurin merkitys sukupuolten tasa-arvolle ja naisten ja tyttöjen voimaantumiselle.  Esimerkiksi terveyspalveluiden saatavuudella on merkittävä vaikutus seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja -oikeuksiin, joita Suomi edistää kehityspolitiikassaan.

Presidentti Niinistö kuuluu UN Womenin HeForShe IMPACT Champions -vaikuttajaryhmään. Ryhmän jäsenet ovat sitoutuneet toimimaan tasa-arvon edistämiseksi ja rohkaisemaan erityisesti miehiä ja poikia mukaan tasa-arvotyöhön.

Lisätietoja: Henna Knuuttila, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. 0295 350 246 sekä tiedottaja Eija Palosuo puh. +358 295 351 961 (haastattelupyynnöt).

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.