YK:n lastenjärjestön UNICEFin pääjohtaja Catherine Russell vierailee Suomessa

YK:n lastenjärjestön UNICEFin pääjohtaja Catherine Russell vierailee Suomessa 19. lokakuuta. Russell saapuu Suomeen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin kutsusta.

Catherine Russell tapaa Suomen-vierailullaan myös opetusministeri Li Anderssonin. Russell vierailee eduskunnassa ja tapaa ulkoasiainvaliokunnan jäseniä.

Russell vierailee UNICEFin oppimisen ja innovatiivisen rahoituksen keskuksissa Helsingissä. Vierailun yhteydessä järjestetään ulkoministeriön, UNICEFin ja suomalaisten koulutusalan toimijoiden ja yritysten yhteinen pyöreän pöydän keskustelu.

UNICEFin innovatiivisen oppimisen keskus tukee peruskoulun ja ammatillisen koulutuksen opetusta ja oppimista globaalisti digitaalisten ratkaisujen avulla. Mukana keskuksen toiminnassa on muun muassaoppimispelejä kehittäviä suomalaisyrityksiä ja suomalaisia koulutusvientiyrityksiä.

UNICEFin innovatiivisen rahoituksen keskus kehittää uudentyyppisiä rahoitusmalleja ja finanssiteknologioita vahvistamaan UNICEFin varainkeruuta sekä ohjaamaan investointeja lapsen oikeuksia vahvistaviin kohteisiin.

Innovaatiokeskusten työn avulla suomalaisia teknologisia ja sosiaalisia innovaatioita voidaan hyödyntää koulutuksessa UNICEFin työssä globaalisti.

UNICEF on YK:n lastenjärjestö, joka toimii yli 190 maassa. Suomi tukee tällä hetkellä UNICEFin hätäaputyötä Ukrainassa. Humanitaarisen avun lisäksi UNICEF varmistaa ukrainalaislasten koulutuksen jatkumisen kriisiolosuhteissa.

Lisätietoja

  • Emmi Mäkelä, ministeri Skinnarin kehityspolitiikan erityisavustaja, puh. +358 50 473 6694
  • Aki Enkenberg, kehityspolitiikan neuvonantaja, YK:n kehitys- ja innovaatiokysymysten yksikkö, puh. +358 295 350 533
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi