YK:n ihmisoikeusneuvoston ikääntyvien oikeuksista vastaava itsenäinen asiantuntija Claudia Mahler vierailee Suomessa

YK:n ihmisoikeusneuvoston ikääntyvien oikeuksista vastaava itsenäinen asiantuntija Claudia Mahler vierailee Suomessa 26.10.-4.11.2021. Vierailu on vuonna 2014 perustetun ikääntyvien oikeuksien itsenäisen asiantuntijan mandaatin ensimmäinen vierailu Pohjoismaihin. Vierailun tarkoituksena on raportoida YK:n ihmisoikeusneuvostolle ikääntyneiden oikeuksiin liittyvästä lainsäädännöstä ja oikeuksien toteutumisessa Suomessa. Asiantuntija esitellee Suomea koskevan raportin ja suositukset ihmisoikeusneuvostolle vuoden 2022 syysistunnossa, jolloin Suomi osallistuu asianomaisena maana vuoropuheluun.

Itsenäinen asiantuntija Mahler tapaa Suomen-vierailunsa aikana ulkoministeri Pekka Haaviston, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun. Lisäksi hän tapaa laajasti valtionhallinnon johtoa, suomalaisia viranomaisia sekä järjestöjen edustajia, tutkijoita ja vanhusalan toimijoita.

Ikääntyvien oikeuksien itsenäisen asiantuntijan mandaatti on osa YK:n ihmisoikeusneuvoston alaisia riippumattomia asiantuntijamekanismeja, joiden toimintaa Suomi tukee vahvasti. Asiantuntijat raportoivat ja antavat suosituksia ihmisoikeusneuvostolle sekä valtiolle.

 

Lisätietoja:

Ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, tiiminvetäjä Ann-Mari Fröberg, p. +358 295 350 896 ja ulkoasiainsihteeri Hanna Gehör, p. +358 295 350 641.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

 

OHCHR:n yhteyshenkilö: Hee-Kyong Yoo, p. +41 79 752 04 81, yoo(at)un.org

YK:n ihmisoikeusvaltuutetun toimiston tiedote (englanniksi)(Linkki toiselle web-sivustolle.)