Vietnamin varapääministeri Nguyen Manh Cam SuomeenVietnamin varapääministeri Nguyen Manh Cam vierailee Suomessa 17.-21. marraskuuta. Varapääministeri keskustelee ympäristö- ja kehitysyhteistyöministeri Satu Hassin kanssa Suomen ja Vietnamin välisestä yhteistyöstä tiistaina 20. marraskuuta ja allekirjoittaa keskiviikkona 21. marraskuuta ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasin kanssa maiden välisen sopimuksen kaksinkertaisen verotuksen estämisestä.

Vieraat käyvät myös eduskunnassa, jossa heidät ottaa vastaan puhemies Riitta Uosukainen. Eduskunnan varapuhemies Sirkka-Liisa Anttila tarjoaa tapaamisen jälkeen lounaan. Varapääministeri tapaa myös pääministeri Paavo Lipposen.

Vietnam on yksi Suomen kehitysyhteistyön päävastaanottajamaista. Suomen avustusohjelmien arvo on ollut viime vuosina keskimäärin neljäkymmentä miljoonaa markkaa. Ohjelmien pääasialliset toimialat ovat vesihuolto, maaseudun kehittäminen, tuki metsäsektorille ja hallinnon kehittäminen. Hallituksessa tänä vuonna hyväksytyn kehitysyhteistyön toimintaohjelman mukaan yhteistyötä jatketaan Vietnamin kanssa. Ohjelmien suuntaamisesta eri toimialoille sovitaan vietnamilaisen osapuolen kanssa.

Varapääministerin mukana seuraa useita muita Vietnamin hallituksen varaministereitä ja liikemiesvaltuuskunta. Suomen ja Vietnamin välistä kauppaa ja taloudellista yhteistyötä edistetään vierailun aikana Finpron järjestämässä kaupallisessa seminaarissa ja useilla yritysvierailuiluilla.

Ministeri Sasin ja Vietnamin varapääministrin yhteinen lehdistötilaisuus järjestetään 21. marraskuuta klo 14.15 eduskunnassa.

Lisätietoja: ulkoasiainneuvos Kimmo Pulkkinen, puh. 1341 5694, ja kehitysyhteistyösihteeri Jarmo Kuuttila, puh. 1341 6363.