Valtioneuvoston ihmisoikeusselonteko etenee: osallistu selonteon verkkokuulemiseen

Valtioneuvoston ihmisoikeusselonteko etenee: osallistu selonteon verkkokuulemiseen

Ulkoministeriö järjestää valtioneuvoston ihmisoikeusselonteon valmistelua koskevan verkkokuulemisen torstaina 10.9. klo 10.00-12:30. Kuulemistilaisuudessa käsitellään selonteon lausuntokierroksella esiin nousseita havaintoja.

Kuulemistilaisuuden avaa ulkoministeri Pekka Haavisto, minkä jälkeen kuullaan oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin tervehdys. Tilaisuuden tarkoituksena on kuulla näkemyksiä ja käydä keskustelua järjestöjen, tutkijoiden, viranomaisten, eduskuntaryhmien, neuvottelukuntien ja kansalaisten kanssa. Tavoitteena on, että valtioneuvosto antaa selonteon eduskunnalle viimeistään keväällä 2021. 

Tilaisuus on avoin kaikille ilmoittautuneille. Ulkoministeriö pyytää ilmoittautumaan tilaisuuteen Lyyti-järjestelmän(Linkki toiselle verkkosivustolle) kautta viimeistään tiistaihin 8.9.2020 mennessä. Osallistumisohjeet lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ihmisoikeusselonteko linjaa valtioneuvoston toimintaa perus- ja ihmisoikeuskysymyksissä kansallisella, EU- ja kansainvälisellä tasolla. Selonteon kokonaisvalmistelusta vastaa ulkoministeriö ja sen valmisteluun osallistuvat myös oikeusministeriö ja muut ministeriöt. Valmistelua seuraa valtioneuvoston perus- ja ihmisoikeusverkosto (PIOV). Hallitusohjelmaan kirjattu selonteko annetaan eduskunnalle. Edellinen ihmisoikeusselonteko on vuodelta 2014.

Laajat keskustelut ihmisoikeusselonteosta käynnistyneet: kestävästä kehityksestä digitalisaatioon 

Lisätietoja: Rauno Merisaari, ihmisoikeus- ja demokratiasuurlähettiläs, ulkoministeriö, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, puh: +358 295 350 974. Janette Sorsimo, projektiavustaja, ulkoministeriö, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, puh: +358 295350586

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.