Uudet asiantuntijat vauhdittamaan Suomen vientiä

Ulkoministeriö on rekrytoinut 20 uutta kansainvälisen liiketoiminnan erityisasiantuntijaa 16 eri maahan. Tavoitteena on Suomen viennin kasvattaminen tärkeillä vientimarkkinoilla sekä erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälisen kasvun vauhdittaminen.

Team Finland -erityisasiantuntijat toimivat etulinjassa tukien suomalaisyrityksien vientiponnisteluja yhä paremmin tärkeillä vientimarkkinoillamme. Rekrytoidut erityisasiantuntijat yhdessä muun Team Finland -verkoston(Linkki toiselle web-sivustolle.) kanssa täydentävät Suomen nykyistä vientiverkosta sekä mahdollistavat entistä paremmin suomalaisyritysten kiinnittymisen kansainväliseen kasvuun.

Vienninedistäminen on keskeinen osa Suomen ulkomaanedustustojen toimintaa, ja sen merkitys on noussut entisestään pandemian jälkeisessä tilanteessa. Team Finland -maajohtajina toimivien edustustojen päälliköiden johdolla yritysten kansainvälistymistä tuetaan muun muassa tuottamalla toimintaympäristöä koskevaa ajankohtaista tietoa, vaikuttamalla kaupanesteiden poistamiseen ja auttamalla yhteyksien luomisessa. Suomen edustustot ovat etulinjassa avaamassa koronapandemian jälkeisen elvytyksen liiketoimintamahdollisuuksia kartoittamalla paikallista kysyntää ja etsimällä siihen sopivia suomalaisyrityksiä.

”Olemme tehneet lujasti töitä eri kohdemarkkinoiden kysynnän kartoittamiseksi. Nyt on aika tarjota suomalaista osaamista ja suomalaisia ratkaisuja. Uusia mahdollisuuksia syntyy etenkin vihreän siirtymän ja digitalisaation aloille, mutta myös monilla muille aloille, toteaa ulkomaankaupasta vastaava ministeri Ville Skinnari.

Uudet erityisasiantuntijat sijoittuvat seuraaviin kaupunkeihin:

Ankara (Istanbul)
Abu Dhabi
Bangkok
Belgrad
Berliini
Brasilia
Hongkong
Kiova
Los Angeles
New Delhi
New Delhi (Bangladesh)
Pietari
Praha
Pretoria
Riad
Rooma
Taipei
Tel Aviv
Washington
 

Erityisasiantuntijoihimme saa yhteyden asianomaisen Suomen edustuston(Linkki toiselle web-sivustolle.) kautta.

Lisätietoja: diplomaattiavustaja Juha Niemi, p. 050 478 1387

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi