UM tutuksi suomalaisille - ulkoministeriö esittäytyy Rovaniemellä ja Oulussa

Ulkoministeriö esittelee toimintaansa ja vastaa kansalaisten sitä koskeviin kysymyksiin lähikuukausien aikana eri puolilla Suomea järjestettävissä tilaisuuksissa. Tilaisuuksien sarja alkaa Rovaniemeltä sunnuntaina 4.11. (avautuu uuteen ikkunaan) ja sen jälkeen on vuorossa Oulu maanantaina 5. marraskuuta (avautuu uuteen ikkunaan). Tilaisuudet liittyvät eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan käsittelyssä parhaillaan olevaan selvitykseen ”Ulkoasiainhallinnon haasteet 2000-luvun alussa”. EU-jäsenyys ja maailmalla tapahtuneet suuret muutokset ovat lisänneet ulkoministeriön tehtäviä ja kasvattaneet ristiriitaa niiden ja käytössä olevien voimavarojen välillä..

Tampereen yliopistossa julkaistiin viime kesänä tutkimus, jonka mukaan suomalaiset pitävät ulkoministeriötä kolmanneksi luotettavimpana ministeriönä, mutta tietävät sen tehtävistä ja toiminnasta varsin vähän. Va.valtiosihteeri Pertti Torstilan mukaan maakuntatilaisuuksilla halutaan selventää tätä kuvaa ja tarjota kansalaisille myös Helsingin ulkopuolella tilaisuus keskustella ulkoministeriön edustajien kanssa ja tutustua sen laajaan tehtäväkenttään

Rovaniemen ja Oulun tilaisuudet avaa ulkoministeri Erkki Tuomioja.Tilaisuuksien otsikkona on Maailma murroksessa ja niissä esiintyvät va. valtiosihteeri Pertti Torstila, poliittisen osaston päällikkö Markus Lyra, nykyinen Venäjän yksikön ja aiemmin pohjoisen ulottuvuuden yksikön päällikkö Ari Heikkinen sekä konsuliyksikön päällikkö Pekka Hyvönen. Myöhemmissä tilaisuuksissa avaajina esiintyvät myös ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi ja kehitysyhteistyöministeri Satu Hassi ja tilaisuuksien aihepiirit vaihtelevat alueittain.

Rovaniemen tilaisuus pidetään Arktikumin Aurora-salissa 4.11. klo 16-18.30 ja Oulun tilaisuus kaupunginkirjaston Pakkala-salissa 5.11. klo 14.30-17.00. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy ja niihin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.


Lisätietoja:
tiedotusyksikön päällikkö Erja Tikka, puh 09 1341 5818,040 532 9764 ja
lähetystöneuvos Pirkko Hämäläinen, puh 1341 5928

Kutsu: Rovaniemi, sunnuntai 4.11.2001 klo 16.00-18.00

Kutsu: Oulu, maanantai 5.11.2001 klo 14.30-17.00