UM esittäytyi Rovaniemellä ja Oulussa

Ulkoministeriö esittelee toimintaansa ja vastaa kansalaisten sitä koskeviin kysymyksiin lähikuukausien aikana eri puolilla Suomea järjestettävissä tilaisuuksissa. Tilaisuuksien sarja alkoi Rovaniemeltä sunnuntaina 4.11. ja Oulusta maanantaina 5. marraskuuta. Kumpikin tilaisuus sai hyvän vastaanoton ja niihin osallistui yhteensä liki 300 henkeä. Mukana oli alueiden kansanedustajia, maaherrat Hannele Pokka ja Eino Siuruainen sekä muita maakunnallisia vaikuttajia. Jalkautumalla maakuntiin ulkoministeriö haluaa tehdä tunnetuksi ulkoministeriön tehtäväkenttää ja toimintaa ja tarjota kansalaisille myös Helsingin ulkopuolella tilaisuuden keskustella ulkoministeriön edustajien kanssa.

Pohjoinen ulottuvuus ja Afganistan puhuttivat

Rovaniemen ja Oulun tilaisuudet avasi ulkoministeri Erkki Tuomioja.Niissä esiintyivät va. valtiosihteeri Pertti Torstila, poliittisen osaston päällikkö Markus Lyra, Venäjän yksikön päällikkö Ari Heikkinen sekä konsuliyksikön päällikkö Pekka Hyvönen.

Rovaniemellä kansalaisia kiinnosti erityisesti EU:n pohjoinen ulottuvuus ja sen toteuttaminen, lähialueyhteistyö Venäjän kanssa ja uudet rajanylityspaikat. Keskustelussa kävi ilmi, että ulkoministeriö on sisä- ja ympäristöministeriöiden ohella se ministeriö, jonka kanssa mm. Lapin liitto on viime vuosina ollut eniten yhteistyössä.

Oulun tilaisuudessa yleisökysymykset koskettelivat erityisesti nykyistä kansainvälistä tilannetta ja Afganistanin tapahtumia. Kysyjät olivat huolissaan pommitusten seurauksista.

Ulkoministeriö järjestää lähikuukausien aikana vastaavia tilaisuuksia noin kymmenellä paikkakunnalla. Myöhemmissä tilaisuuksissa avaajina esiintyvät myös ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi ja kehitysyhteistyöministeri Satu Hassi ja tilaisuuksien aihepiirit vaihtelevat alueittain.

Lisätietoja:
tiedotusyksikön päällikkö Erja Tikka, puh 09 1341 5818,
lähetystöneuvos Pirkko Hämäläinen, puh 1341 5928