Ulkoministeriön uusi visuaalinen ilme reagoi maailman tapahtumiin

Ulkoasiainhallinnon uusi visuaalinen identiteetti viestii maailman pyörteissä vakaasti toimivasta organisaatiosta, joka työllään rakentaa maailmasta parempaa paikkaa. Ilmeen erikoisuutena on merkin innovatiivinen hyödyntäminen datavisualisoinneissa.

Ulkoministeriön ja Suomen ulkomaanedustustojen uusi visuaalinen ilme otetaan käyttöön 18. tammikuuta. Uuden ilmeen Globaalit suhdanteet -konsepti kuvaa kansainvälisesti uskottavaa, ketterää ja innovatiivista toimijaa, joka toimii vakaasti ja vaikuttaa maailman myllerryksessä.

Sinisävyisen perusmerkin pallolla näkyy virtauksia, jotka vaikuttavat Suomeen, ja joihin Suomi ulkoasiainhallinnon kautta vaikuttaa. Ilme on suunniteltu joustavaksi eri käyttötarkoituksiin ja se mukautuu niin arvokkaaseen edustamiseen kuin markkinointihenkisiin viestintätarpeisiin.

Digitaalisessa maailmassa merkki muuttuu toiminnalliseksi

Ilmeen keskiössä olevan maapallomerkin erikoisuutena on sen dynaamisuus ja toiminnallisuus digitaalisissa ympäristöissä. Merkin maapallolle on rakennettu oma käyttöliittymä, joka pystyy vastaanottamaan reaaliaikaisia datasignaaleja. Tämän kautta ulkoasiainhallinto voi viestiä uudella tavalla sille tärkeistä teemoista ja visualisoida eri kulmia maailman tapahtumista.

Dynaaminen merkki kykenee reagoimaan esimerkiksi tilastotietoon tai ääneen. Ilmeen lanseeraustilaisuudessa Matka 2018 -messuilla uutta ominaisuutta hyödynnetään matkustustiedon visualisointiin yli kaksimetriselle puolipallolle.

Ulkoasiainhallinnon uuden identiteetin toiminnallisuus kuvaa konkreettisella tavalla innovatiivisuutta ja Suomen teknologista osaamista. Se myös korostaa Suomen ulkopolitiikan aktiivisuutta.

Uuden visuaalisen identiteetin on suunnitellut henkilöstön yhdessä luomien tavoitteiden pohjalta 358-suunnittelutoimiston pääsuunnittelija Mikael Kivelä.

Lisätietoja:

Jouni Mölsä, puh. +358 295 351 725, viestintäjohtaja, konsepti ja visuaalinen ilme
Sanna Silventoinen, puh. +358 295 351 374, visuaalisen ilmeen uudistuksen projektipäällikkö, projektin toteutus ja materiaalipyynnöt
Mikael Kivelä, puh.+358 400 613 493, 358:n design-johtaja, konsepti, dynaaminen merkki ja luovatyö
Julius Tuomisto, puh. +358 50 413 5412, Delicode Oy:n toimitusjohtaja, dynaamisen merkin tekninen toteutus