Ulkoministeriön turvallisuusasiantuntijat kokonaisturvallisuusmessuille

Ulkoministeriön turvallisuusasiantuntijat kokonaisturvallisuusmessuille

Tiedote 131/2015
13.5.2015

Ulkoministeriö osallistuu Tampereella 4.–6. syyskuuta järjestettäville Kokonaisturvallisuus-messuille. Ulkoministeriö kertoo messuilla toiminnastaan kokonaisturvallisuuden edistämiseksi ja kampanjoi matkustusturvallisuuden puolesta. Kyberturvallisuus ja informaatiovaikuttaminen ovat myös näkyvästi esillä UM:n messuosastolla. Lisäksi ministeriöllä on oma matkustusturvallisuuden tehtävärastinsa "Security track" -kilpailussa.

Ulkoministeriö järjestää 3.9. kutsuvierasseminaarin, jonka teemana on ”Diplomatia Suomen turvallisuuden takaajana”. Paneelissa ulkoministeriön johtavat virkamiehet ja vierailevat asiantuntijat pohtivat Euroopan turvallisuuden muutosta - mikä on muuttunut, mikä pysynyt ennallaan, sekä mitä Suomi tekee ja mitä sen tulisi tehdä.

Lauantaina 5.9. Madventures-seikkailijat Riku ja Tunna päivystävät UM:n messuosastolla.

"Turvallisuus liittyy reissaamiseen sekä matkailijan omasta turvallisuudesta huolehtimisena, että paikallisten olojen ja ihmisten kunnioittamisena. Jokainen matkailija on rauhan lähettiläs. Vedämme kaikille kiinnostuneille omat turva-sulkeisemme ja odotamme kovasti muiden reissaajien tapaamista ulkoministeriön osastolla", Riku ja Tunna kertovat.

Ulkoministeriö tuo messuosastolleen myös omia asiantuntijoitaan keskustelemaan turvallisuudesta muuttuvassa maailmassa, mukana on muun muassa Suomen ensimmäinen kybersuurlähettiläs Marja Rislakki. Hän puhuu kansainvälisestä toiminnasta ja kyberdiplomatiasta myös Yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden foorumi 2015:ssa perjantaina 4.9.

Messuosastolla voit tavata myös matkustusturvallisuuden ja konsulipalvelujen konkareita sekä maailmalla Suomen suurlähetystöissä työskennelleitä konsuleita.

Messuosastolla on myös näyttely Suomen edustustojen myöntämistä passeista vuosien varrelta, ja lisäksi osastolla esitellään matkustusturvallisuuteen liittyviä palveluja. "Maailma yllättää" -karttapalvelussa matkaajat voivat merkitä kartalle omia kokemuksiaan ja lukea muiden tarinoita koetusta turvallisuudesta ja yllättävistä tilanteista.

Matkustusilmoitus.fi on ulkoministeriön palvelu, johon ulkomaille matkustavat ja ulkomailla asuvat suomalaiset voivat ilmoittaa yhteystietonsa kriisitilanteita varten. Esimerkiksi Nepalin maanjäristysalueella olleet matkustusilmoituksen tehneet suomalaiset tavoitettiin nopeasti.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Sisältö- ja viestintäasiantuntija Ritva Naumanen, puh. 0295 351 049, tiedottaja Danica Vihinen, puh. 0295 351 769

Tässä palvelussa myös