Ulkoministeriön koulutusohjelma nuorille kansainvälisille toimittajille kesäkuussa

Ulkoministeriö järjestää nuorille ulkomaalaisille toimittajille suunnatun thisisFINLAND Foreign Correspondents' Programme -koulutusohjelman 5.−11. kesäkuuta 2022. Ohjelmassa 13 kansainvälistä toimittajaa ja mediavaikuttajaa tutustuu Suomeen ja suomalaiseen yhteiskuntaan viikon ajan.

Vuodesta 1990 järjestetyn ohjelman puitteissa Suomessa on lähes kolmen vuosikymmenen aikana vieraillut yli 400 nuorta toimittajaa 64:stä eri maasta. Ohjelma on osa ulkoministeriön tekemää maakuvatyötä ja merkittävä investointi tulevaisuuden mediasuhteisiin. Tavoitteena on kasvattaa nuorten toimittajien ja muiden mediavaikuttajien kiinnostusta ja sitoutuneisuutta Suomea kohtaan siten, että maakuvatyön kannalta tärkeällä edustustoverkostollamme on Suomen-ystäviä keskeisissä vaikuttajatehtävissä myös median puolella.

Osallistujia perehdytetään monipuolisen ohjelman avulla ajankohtaisiin teemoihin ja ilmiöihin. Tänä vuonna pääpaino on Suomen ulko-ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Ohjelmaan sisältyy myös yhteistyössä kaupunkien kanssa toteutettavat vierailut Espooseen ja Turkuun. Helsingin yliopisto järjestää osallistujille ohjelmaa omana päivänään. Lisäksi ohjelmassa on vierailu Helsingin Sanomissa. 

Tänä vuonna ohjelman osallistujat tulevat seuraavista maista: Angola, Australia, Chile, Filippiinit, Iso-Britannia, Israel, Puola, Ranska, Tansania, Tunisia, Turkki, Ukraina, Unkari, Uzbekistan ja Yhdysvallat. Osa osallistujista on odottanut matkaa jo pitkään, sillä alun perin kesälle 2020 suunniteltu kurssi päästään koronapandemian vuoksi toteuttamaan vasta nyt.

Ohjelman kulkua voi seurata ohjelman blogissa(Linkki toiselle web-sivustolle.) ja Facebook-sivulla(Linkki toiselle web-sivustolle.). Osallistujien esittelyt(Linkki toiselle web-sivustolle.) löytyvät myös ohjelman blogista.

Lisätietoja

  • Petra Sarias, sisältö- ja viestintäasiantuntija, puh. +358 50 342 71 86
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.