Ulkoministeriön koulutusohjelma nuorille kansainvälisille toimittajille alkaa

Ulkoministeriön koulutusohjelma nuorille kansainvälisille toimittajille alkaa

Ulkoministeriö järjestää nuorille ulkomaalaisille toimittajille suunnatun thisisFINLAND Foreign Correspondents' Programme -koulutusohjelman 6.−24. elokuuta 2018. Ohjelmassa 16 kansainvälistä toimittajaa ja mediavaikuttajaa tutustuu Suomeen ja suomalaiseen yhteiskuntaan kolmen viikon ajan.

Vuodesta 1990 järjestetyn ohjelman puitteissa Suomessa on lähes kolmen vuosikymmenen aikana vieraillut yli 400 nuorta toimittajaa 64:stä eri maasta. Ohjelma on osa ulkoministeriön tekemää maakuvatyötä ja merkittävä investointi tulevaisuuden mediasuhteisiin. Tavoitteena on kasvattaa nuorten toimittajien ja muiden mediavaikuttajien kiinnostusta ja sitoutuneisuutta Suomea kohtaan siten, että maakuvatyön kannalta tärkeällä edustustoverkostollamme on Suomen-ystäviä keskeisissä vaikuttajatehtävissä myös median puolella.

Osallistujia perehdytetään monipuolisen ohjelman avulla Suomen historiaan, politiikkaan, talouteen, kulttuuriin ja muihin ajankohtaisiin kysymyksiin. Ohjelmaan sisältyy yhteistyössä kaupunkien kanssa toteutettavat vierailut Espooseen, Lappeenrantaan ja Porvooseen sekä suomalaisessa perheessä vietetty viikonloppu.

Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto järjestävät osallistujille ohjelmaa omina päivinään. Lisäksi Helsingin Sanomat, Hufvudstadsbladet, Kauppalehti, MTV, STT ja Yleisradio järjestävät toimittajille päivän mittaisen työharjoittelun ohjelman aikana. Toimittajat tapaavat ohjelman aikana Suomen poliittista johtoa, mukaan lukien ulkoministeri Timo Soinin.

Osallistujat ovat 24–29-vuotiaita, ja heidät valittiin ohjelmaan noin 1 800 hakijan joukosta. Tänä vuonna ohjelman osallistujat tulevat Euroopan ulkopuolelta, seuraavista maista: Brasilia, Egypti, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Intia, Japani, Kenia, Kiina, Kolumbia, Libanon, Meksiko, Nigeria, Peru, Singapore, Thaimaa, Yhdysvallat.

Ohjelman kulkua voi seurata ohjelman blogissa ja Facebook-sivulla sekä muualla sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #FCP2018. Osallistujien esittelyt löytyvät myös ohjelman blogista.

Ohjelmarunko (englanniksi)

 

Kansainvälisten toimittajien haastattelupyynnöt: korkeakouluharjoittelija Terhi Suominen, +358 50 327 2395.

Lisätietoja ohjelmasta: sisältö- ja viestintäasiantuntija Juhana Tuunanen, +358 50 433 3814.

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Aiheeseen liittyvää