Ulkoministeriö Turun Eurooppa-foorumissa – Euroopan muuttunut turvallisuustilanne keskustelunaiheena

Turun Eurooppa-foorumi kokoaa suomalaisvaikuttajia ja kansalaisia keskustelemaan Suomen roolista Euroopassa 24.–26. elokuuta 2022. Ulkoministeriön ministerit ja virkamiehet osallistuvat foorumin aikana puhujina moniin tilaisuuksiin. Lisäksi ulkoministeriön Eurooppatiedotuksella on esittelypiste Hansatorin kauppakeskuksessa perjantaina 26. elokuuta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Turussa useaan keskustelutilaisuuteen. Torstaina 25. elokuuta klo 15 Kaupunginteatterin lämpiössä keskustellaan Fingon järjestämässä tilaisuudessa Ukrainan sodan vaikutuksista EU:n globaaliin rooliin. Perjantaina 26. elokuuta kello 12 alkavassa Turun Paasikivi-seuran tilaisuudessa aiheena on puolestaan Suomen Venäjä-politiikan tulevaisuus.

”Kulunut vuosi on aiheuttanut suuria muutoksia eurooppalaiseen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen ympäristöön. Juuri nyt tarvitaan keskustelua ja pohdintaa Euroopan muuttuneesta turvallisuustilanteesta. Siihen Turun Eurooppa-foorumi on erinomainen tilaisuus”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

Perjantaina klo 13–16 järjestetään hotelli Radisson Blu Marina Palacessa ulko-ja turvallisuuspoliittinen seminaari otsikolla Suomen turvallisuuden perusteet muutoksessa. Ulkoministeri Haavisto pitää tilaisuudessa keynote-puheenvuoron ja osallistuu paneelikeskusteluun yhdessä Euroopan ulkosuhdehallinnon pääsihteerin Stefano Sanninon kanssa. Seminaarin järjestävät ulkoministeriö, puolustusministeriö, Suomen sotatieteellinen Seura, Suomen Arktinen seura, Suomen Geopoliittinen Seura ja Suomen Atlantti-seura.

Kehitysyhteistyö-ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuu perjantaina 26.elokuuta kello 13.15 alkaen Kaupunginteatterilla Suomen Pankin järjestämään tilaisuuteen Jakautuuko maailmantalous blokkeihin? – Tuotantoketjut, tehokkuus ja kasvunäkymät.

”Pärjääminen globaalissa kilpailussa edellyttää entistä vahvempaa EU:ta. Se takaa turvallisuutemme ja taloudellisen hyvinvointimme parhaiten pitkällä aikavälillä. Turun Eurooppa-foorumi tarjoaa hyvät puitteet keskustelulle Suomen tämän hetkisestä ja tulevasta roolista Euroopassa ja Euroopan unionissa”, toteaa ministeri Skinnari.

Kaikkia Turun Eurooppa-foorumin keskusteluja voi seurata livenä verkossa(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Lisäksi ulkoministeriön Eurooppatiedotus jakaa EU-aiheista tietoa ja materiaalia esittelypisteellään Hansatorin kauppakeskuksessa perjantaina 26.8. klo 13–17.

Turun Eurooppa-foorumi tarjoaa avoimen foorumin yhteiskunnalliselle keskustelulle, jossa pohditaan Suomen tämän hetkistä ja tulevaa roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Ulkoministeriö ja Eurooppa-Foorumi Turussa ry ovat sopineet kumppanuudesta, jossa ulkoministeriö tukee vuosittain järjestettävää Eurooppa-foorumia vuosina 2021–2023. Kumppaneiden yhteinen tavoite on edistää korkeatasoista, monipuolista ja mielenkiintoista EU-keskustelua.

Keskustelua voi seurata myös Twitterissä tunnisteella #Eurooppafoorumi

Turun Eurooppa-foorumin ohjelma(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

Median akkreditoituminen(Linkki toiselle web-sivustolle.) (avautuu uuteen ikkunaan)

 

Lisätiedot

  • Ulkoministeri Pekka Haaviston tilaisuudet ja haastattelupyynnöt: erityisavustaja Tomi Nyström +358 295 350 470
  • Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin tilaisuudet ja haastattelupyynnöt: erityisavustaja Emmi Mäkelä, +358 50 473 6694
  • Turun Eurooppa-foorumi: tiedottaja Sara Haalahti, puh. +358 295 351 089
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi