Ulkoministeriö myönsi tukea syrjinnän ehkäisyyn sekä naisten ja tyttöjen terveyteen

Ulkoministeriö myönsi tukea syrjinnän ehkäisyyn sekä naisten ja tyttöjen terveyteen

Ulkoministeriö on myöntänyt 4 295 000 euroa kansainvälisille kansalaisjärjestöille vuosille 2018–2020. Kansalaisjärjestöt ovat kansainvälisen vuoropuhelun ja vaikuttamisen kumppaneita, jotka täydentävät Suomen ulko- ja kehityspolitiikan keinovalikoimaa kehityspoliittisen selonteon ja ihmisoikeusstrategian tavoitteet huomioiden.

Haun pääteemoina olivat syrjinnän ehkäisy ja naisten ja tyttöjen oikeus terveyteen. Rahoituksella toteutetaan yhteensä 3 hanketta.

Syrjinnän ehkäisyyn tukea myönnettiin kahdelle hankkeelle, joista yksi edistää vammaisten oikeuksia ja toinen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia:

  • International Disability Alliance, Ensuring the realization of the Rights of Persons with Disabilities (1 500 000 €)
  • International Lesbian Gay Association, Empowering LGBTI Human Rights Defenders in Global South to Advocate Effectively at the UN and National Levels Against Discrimination Based on Sexual Orientation, Gender Identity and Gender Expression, and Sex Characteristics (1 500 000 €)

Naisten ja tyttöjen terveydellisten oikeuksien edistämiseen tukea myönnettiin yhdelle hankkeelle:

  • World Young Women’s Christian Association, Promoting the Realization of the Right to Health for Young Women and Girls (1 295 000 €)

Ulkoministeriö pyrkii strategisesti rahoittamaan asiantuntijajärjestöjä, joilla on laaja alueellinen ja globaali järjestöpohja ja vaikuttavuus. Järjestöt jakavat asiantuntemustaan ja tekevät vaikuttamistyötä kansainvälisillä foorumeilla. Ne tekevät myös merkittävää työtä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämiseksi ruohonjuuritasolla, Suomen kehitysyhteistyön kumppanimaissa.

Lisätietoja: kehityspolitiikan neuvonantaja (ihmisoikeusasiat) Alva Bruun, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, puh. +358 295 350 112.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi