Ulkoministeriö mukana opetus- ja kasvatusalan Educa-messuilla

Ulkoministeriö mukana opetus- ja kasvatusalan tapahtumassa Educassa

Opetusalan Educa-messut pidetään Helsingin messukeskuksessa perjantaina ja lauantaina 26.–27. tammikuuta. Ulkoministeriön osastolla 6n50 Eurooppatiedotus ja kehitysviestintä tarjoavat ajankohtaista tietoa ja keskusteluja EU:sta, Suomen kehitysyhteistyöstä sekä arktisista kysymyksistä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen on haastateltavana ulkoministeriön osastolla lauantaina klo 14–14.20. Keskustelun teemoja ovat muun muassa ajankohtaiset EU-asiat, YK:n kestävän kehityksen tavoitteet sekä ilmastonmuutos kehitysmaissa ja arktisella alueella.

Eurooppatiedotuksen messuohjelmassa on mukana mielenkiintoisia vieraita molempina päivinä. Perjantaina  kello 14.15 seikkailujuoksija Jukka Viljanen kertoo Luokkahuone-lavalla valmistautumisestaan Grönlannin halki juoksemiseen keväällä 2019, samaan aikaan kun Suomen puheenjohtajakausi Arktisessa neuvostossa huipentuu.

Osastolla vierailee lisäksi joukko EU-asiantuntijoita keskustelemassa ajankohtaisista asioista kuten brexitistä ja Suomen EU-politiikasta. Koko ohjelma löytyy Eurooppatiedotuksen verkkosivuilta.

Ulkoministeriöllä on messuilla runsaasti erilaista aineistoa opetuksen tueksi. Eurooppatiedotuksen  uudet Euroopan kartta 2018 ja Euroopan unionin jäsenmaat -kirjanmerkki 2018 ovat tarjolla messuilla. Kehitysviestintä tarjoaa opettajille tietoa maailman kehityksestä ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteista. Esitteillä on myös Maailma 2030 -verkkosivuston uusi sisältö "Ilmastonmuutos ja kehitys" ja 100 tulosta Suomen kehitysyhteistyöstä. Eurooppatiedotuksen ja kehitysviestinnän julkaisuja voi myös  tilata verkkosivuiltamme.

Lisätietoja:  tiedotusavustaja Tiina Saukkola, Eurooppa- ja lähialueviestinnän yksikkö, puh. 040 739 2863 ja tiedottaja Hanna Päivärinta, kehitysviestinnän yksikkö, puh. 040 510 7511.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Tässä palvelussa myös