Ulkoministeri Valtonen vierailee Washingtonissa

Ulkoministeri Elina Valtonen vierailee 18. joulukuuta Washingtonissa, jossa hän tapaa Yhdysvaltojen ulkoministerin Antony Blinkenin. Vierailun yhteydessä allekirjoitetaan Suomen ja Yhdysvaltojen välinen puolustusyhteistyösopimus.

Ulkoministerit keskustelevat Washingtonissa muun muassa Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälisistä suhteista, Naton ajankohtaisista asioista sekä Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan. 

Ulkoministeri Valtonen puhuu lisäksi Hudson Institute -ajatushautomon tilaisuudessa, jossa keskitytään turvallisuuspolitiikkaan sekä Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälisiin suhteisiin. Ulkoministeri Valtosella on Washingtonissa myös keskusteluja ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksistä muun muassa tutkijoiden ja ajatushautomoiden edustajien kanssa.

”Olemme yhdessä keskeisen strategisen kumppanimme ja liittolaisemme kanssa ottaneet merkittäviä askelia suhteemme syventämisessä. Puolustusyhteistyösopimus on kiinteä osa kahdenvälisen yhteistyömme vahvistamista ja täydentää Nato-jäsenyyttämme. Tulevaisuudessa näen yhteistyömme vahvistuvan edelleen niin turvallisuuden, talouden kuin teknologiankin saralla. Suomi pitää myös tärkeänä, että EU:n ja Yhdysvaltojen välinen transatlanttinen suhde tiivistyy entisestään”, toteaa ulkoministeri Valtonen.

Lisätiedot

  • Laila Clyne, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. 0295 350 492
  • Hanna-Leena Korteniemi, yksikönpäällikkö, Pohjois-Amerikan yksikkö, puh. 0295 350 662
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi
  • Tietoa DCA-sopimuksesta