Ulkoministeri Valtonen kahdenvälisiin keskusteluihin ja NATOn kyberkokoukseen Berliiniin

Ulkoministeri Elina Valtonen vierailee 9. marraskuuta 2023 Berliinissä, jossa hän käy keskustelut Saksan ulkoministeri Annalena Baerbockin kanssa ja osallistuu Naton kyberturvallisuutta käsittelevään kokoukseen.

Ulkoministerit keskustelevat ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, Venäjän laittomasta hyökkäyksestä Ukrainaan, Lähi-idästä, EU:n laajentumisesta sekä kahdenvälisistä asioista.

”Suomella ja Saksalla on läheiset yhteistyösuhteet ulko- ja turvallisuuspolitiikassa sekä kaupassa. Jatkamme tämän suhteen lujittamista. Meillä on paljon yhteisiä edistettäviä intressejä ja keskusteltavia ajankohtaisia asioita”, sanoo ulkoministeri Valtonen.

Ministeri Valtonen osallistuu Berliinin-vierailullaan myös Saksan järjestämään vuosittaiseen Naton kyberturvallisuutta käsittelevään ulkoministerikokoukseen.

”Vihamielinen kybervaikuttaminen on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina ja kyberturvallisuus korostuu Natossa.  Uutena liittolaisena Suomi osallistuu Naton kyberturvallisuuden kehittämiseen tuoden kansallista osaamistamme liittokunnan käyttöön ja toisaalta hakien oppeja liittolaisiltamme” toteaa ulkoministeri Valtonen.

Lisätietoja

  • Eemil Nuuttila, ulkoministeri Valtosen erityisavustaja, puh. 0295 351 066
  • Aleksi Vakkuri, yksikön päällikkö, Keski-, Länsi- ja Etelä-Euroopan yksikkö, puh. 0295 350 627
  • Minna Laajava, yksikön päällikkö, Turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö, puh. 0295 350 128
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi