Ulkoministeri Soini vierailee Nurmeksen ja Siilinjärven kouluissa

Ulkoministeri Soini vierailee Nurmeksen ja Siilinjärven kouluissa

Ulkoministeri Timo Soinin väkivaltaista radikalisoitumista ja sen ehkäisyä käsittelevä koulukiertue laajenee tänä vuonna maakuntiin. Soini vierailee 29. tammikuuta Nurmeksen lukiossa sekä Kuopion tuntumassa sijaitsevassa Ahmon koulussa ja Siilinjärven lukiossa.

”Väkivaltatekoihin johtava radikalisoituminen ei  ole hetken mielijohde, vaan pitkä tapahtumaketju, johon on mahdollista puuttua. Haluan kannustaa nuoria vaikuttamaan ja menemään väliin. On mielenkiintoista kuulla myös nuorten ajatuksia ja kysymyksiä aiheesta”, Soini sanoo.

Koulukiertueen tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta siitä, miten ulko- ja turvallisuuspolitiikalla voidaan ehkäistä väkivaltaista radikalisoitumista.

”Haluan muistuttaa lukiolaisia Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan merkityksestä väkivaltaista radikalisoitumista ja terrorismia ehkäisevässä työssä. Suomi edistää maailmalla ihmisoikeuksia, erityisesti naisten- ja tyttöjen oikeuksia, pyrkii vähentämään köyhyyttä kestävällä tavalla ja osallistuu kriisinhallintaan. Kaikki tämä on tärkeää väkivallan ja syrjäytymisen vähentämiseen tähtäävässä toiminnassa.”

Koulukiertue alkoi viime vuonna Tikkurilan lukiosta. Soini vieraili vuonna 2017 myös Pohjois-Tapiolan lukiossa, Maunulan yhteiskoulussa ja Helsingin matematiikkalukiossa.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi