Ulkoministeri Soini vastaanottaa kunniamerkin Virossa

Ulkoministeri Timo Soinille on myönnetty Viron presidentin kunniamerkki, jonka hän vastaanottaa perjantaina 22. helmikuuta. Vierailun aikana ministeri Soini tapaa lisäksi Viron presidentin ja ulkoministerin.

Ulkoministeri Timo Soini on saanut Viron tasavallan presidentin myöntämän Maarjamaan ristin ritarikunnan (Maarjamaa Risti teenetemärk) II ansioluokan ansiomerkin. Presidentti Kersti Kaljulaid on jakanut Viron itsenäisyyspäivän edellä ansiomerkkejä 112 henkilölle.

Ulkoministeri Soini osallistuu perjantaina 22. helmikuuta Tallinnan lähellä Laulasmaalla järjestettävään ansiomerkkitilaisuuteen, jossa hän vastaanottaa kunnianosoituksen.

”Ansiomerkin vastaanottaminen on luonnollisesti suuri kunnia. Suomen ja Viron väliset suhteet ovat viime vuosina syventyneet. Viro on meille erittäin tärkeä naapuri ja kumppani”, ulkoministeri Soini toteaa.
Vierailun aikana ministeri Soini tapaa lisäksi Viron presidentti Kersti Kaljulaidin ja ulkoministeri Sven Mikserin kahdenvälisesti Tallinnassa. 

Tapaamisissa keskustellaan maidemme kahdenvälisistä suhteista, ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä sekä Itämeren turvallisuudesta. 

Lisätietoja: Ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.