Ulkoministeri Soini Japaniin ja Etelä-Koreaan

Ulkoministeri Soini Japaniin ja Etelä-Koreaan

Ulkoministeri Timo Soini vierailee 20.–27. helmikuuta Tokiossa, Soulissa ja PyeongChangin talviolympialaisissa.

Tokiossa ministeri Timo Soini tapaa Japanin ulkoministeri Taro Konon. Ulkoministerit keskustelevat kahdenvälisistä suhteista vuonna 2016 annetun strategisen kumppanuusjulistuksen pohjalta. Suomen ja Japanin välisten diplomaattisten suhteiden solmimisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Lisäksi ulkoministerit keskustelevat EU:n ja Japanin välisistä suhteista, Venäjästä, Korean niemimaan tilanteesta sekä yhteistyön tiivistämisestä monenkeskisissä kysymyksissä.

Vierailun aikana ulkoministeri Soini tapaa myös Japanin parlamentin Suomi-ystävyysryhmän edustajia ja pitää puheen Japan National Press Clubin (JNPC) tilaisuudessa. JNPC:n jäseniä ovat Japanin kaikki kansalliset ja paikalliset median edustajat. Puheessaan ulkoministeri Soini tulee korostamaan sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän merkitystä.

Tokiosta ulkoministeri Soini siirtyy Souliin. Etelä-Korean-vierailun aikana ulkoministeri tapaa Etelä-Korean ulkoministeri Kang Kyung-whan. Ministerit keskustelevat mm. Suomen ja Etelä-Korean kahdenvälisistä suhteista ja Korean niemimaan tilanteesta. Kyseessä on ministereiden ensimmäinen tapaaminen ja tavoitteena on vahvistaa Suomen suhteita Etelä-Koreaan.

Ulkoministeri Soinin ohjelmassa on myös vierailu Etelä- ja Pohjois-Korean välissä olevalle demilitarisoidulle vyöhykkeelle, käynti Etelä-Korean parlamentissa ja tapaamisia muiden Korean niemimaan tilanteen asiantuntijoiden kanssa. Ulkoministeri Soini vierailee myös XXIII talviolympialaisissa Etelä-Korean PyeongChangissa.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. +358 46 923 4581.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi