Ulkoministeri Soini isännöi kokousta Euroopan neuvostosta Helsingissä

Ulkoministeri Timo Soini isännöi Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen ja ministerikomitean puheenjohtajistojen yhteiskokousta Helsingissä 3. huhtikuuta 2019.

Ulkoministeri Timo Soinin koolle kutsumaan kokoukseen osallistuvat parlamentaarisen yleiskokouksen puhemies, sen pääsihteeri ja poliittisten ryhmien johtajat sekä ministerikomitean puheenjohtajisto. Myös järjestön pääsihteeri Thorbjørn Jagland osallistuu kokoukseen.

Euroopan neuvoston ministerikomitean puheenjohtajana toimiva ulkoministeri Soini pyrkii edistämään ministerikomitean ja parlamentaarisen yleiskokouksen yhteistyötä ja keskustelee järjestön ajankohtaisista poliittisista ja institutionaalisista kysymyksistä.

Ulkoministeri osallistui saman kokoonpanon kokoukseen edellisen kerran helmikuussa Pariisissa.

Suomen puheenjohtajuus huipentuu Helsingissä järjestettävään ulkoministerikokoukseen 16.-17.5.2019, joka kokoaa yhteen kaikki Euroopan neuvoston 47 jäsenmaata.

Lisätietoa: vastuuvirkamies Merja Lahtinen, puh. +358 295 350 971 ja projektiavustaja Laura Kaltiainen, puh, +358 295 350 016, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi