Utrikesminister Soini deltar i rådet för utrikes frågor i Bryssel

Utrikesminister Soini deltar i rådet för utrikes frågor i Bryssel

Pressmeddelande 6/2017
13.1.2017

Utrikesminister Timo Soini deltar i EU:s råd för utrikes frågor i Bryssel den 16 januari. Mötets huvudteman är situationen i Syrien och fredsprocessen i Mellanöstern.

Utrikesrådet för en ingående diskussion om det aktuella läget i Syrien och EU:s åtgärder för att främja en politisk lösning. Ministrarna diskuterar bland annat avtalet om eldupphör, som Ryssland och Turkiet förhandlat om, och den humanitära situationen. Utrikesministrarna ska gå igenom resultaten av den konferens om fredsprocessen i Mellanöstern som arrangeras av Frankrike den 15 januari. Under mötet diskuteras EU:s stöd till tvåstatsmodellen och en nystart av fredsförhandlingarna. Utrikesrådet ska ge slutsatser om Libanon.

Ministrarna får också information om hur förhandlingarna om återföreningen av Cypern framskrider.

I samband med rådets möte deltar utrikesminister Soini i ett möte mellan de nordiska ländernas, de baltiska ländernas och Storbritanniens utrikesministrar.

Ytterligare information: Matti Nissinen, utrikesministerns diplomatiska rådgivare, tfn +358 295 351 780, och Sari Rautio, Europakorrespondent, tfn +358 295 351 534.

Utrikesministeriets e-postadresser har formen fornamn.efternamn@formin.fi