Ulkoministeri Soini Angolaan

Ulkoministeri Timo Soini vierailee 11.-12. maaliskuuta Angolassa ja tapaa ulkoministeri Manuel Auguston. Matkan tavoitteena on vahvistaa Suomen Afrikka-politiikkaa.

Vierailu Luandassa toimii päänavauksena Suomen ja Angolan välisten suhteiden kehittämiselle. Ulkoministeri Timo Soini ja Angolan ul­­ko­ministeri Manuel Augusto allekirjoittavat yhteistyöasiakirjan maiden välisestä poliittisesta konsultaatiosta. Ulkoministerit keskustelevat myös yhteistyöstä sääntöpohjaisen maailmanjärjestyksen vahvistamiseksi.

Angola on Afrikan viidenneksi suurin talous ja alueellisesti merkittävä toimija. Ministeri Soinin vierailulla pyritään vahvistamaan maiden välistä kanssakäymistä eten­­kin kaupan alalla. Angolan presidentin tavoitteena on avata maan taloutta ul­ko­maisille investoinneille, mikä luo mahdollisuuksia myös suomalaisille yrityksille.

Ulkoministeri Soini keskustelee lisäksi Suomen viennin kannalta keskeisten sektorien ministereiden kanssa vienninedistämisen mahdollisuuksista.

Lisätietoja: kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi +358 50 550 7546 sekä yksikönpäällikkö Juha Savolainen, eteläisen ja läntisen Afrikan yksikkö, puh. +358 295 351 508

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi