Ulkoministeri Soini Ahvenanmaalle

Ulkoministeri Soini Ahvenanmaalle

Ulkoministeri Timo Soini vierailee 5. marraskuuta Maarianhaminassa ja tapaa maakunnan johtoa sekä koululaisia ja opiskelijoita.

Ulkoministeri Timo Soini vierailee maanantaina 5. marraskuuta Maarianhaminassa keskustellakseen Ahvenanmaahan liittyvistä kansainvälisistä kysymyksistä sekä ulkoministeriön ja Ahvenanmaan yhteistyöstä.

Konkreettista yhteistyötä tehdään ulkoministeriön ja Ahvenanmaan maakunnan hallituksen välisessä kontaktiryhmässä, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kontaktiryhmä pyrkii edistämään Ahvenanmaan mallin viemistä maailmalle, mutta toimii samalla myös avoimena tiedonvaihtokanavana maakunnan hallituksen ja ulkoministeriön välillä. Ministeri Soini pitää tärkeänä keskusteluyhteyden ja vuoropuhelun ylläpitämistä.

Vierailua isännöi maaneuvos Katrin Sjögren. Ministeri Soini tapaa vierailun aikana myös Ahvenanmaan maakunnan hallituksen jäseniä, maakuntapäivien puhemies Gun-Mari Lindholmin, Ahvenanmaan ja ulkoministeriön välisen kontaktiryhmän jäseniä sekä maaherra Peter Lindbäckin.

Ulkoministeri Soini jatkaa vierailun aikana myös koulukiertuettaan ja keskustelee Ahvenanmaan lyseossa ja ammattilukiossa oppilaiden kanssa nuorison roolista rauhanvälityksessä.

Lisätietoja: Ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581 ja lainsäädäntöneuvos Maria Guseff, puh. 029 5351158

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.