Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Sloveniassa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Sloveniassa ja osallistuu 3. syyskuuta Bledin strategiseen foorumiin. Osallistujien joukossa on valtioiden päämiehiä, ulkoministereitä, kansainvälisten järjestöjen edustajia sekä yritys- ja akateemisen maailman johtavia hahmoja.

Ulkoministeri Pekka Haavisto tapaa vierailullaan kahdenvälisesti Slovenian presidentti Borut Pahorin, pääministeri Marjan Sarecin ja ulkoministeri Miro Cerarin. Keskusteluissa esiin nousevat ajankohtaiset EU- ja ulkopoliittiset aiheet ja Suomen EU-puheenjohtajuuskausi. Slovenian EU-puheenjohtajuus koittaa loppuvuonna 2021.

Haavisto pitää Slovenian ulkoministeriön järjestämässä Bledin strategisessa foorumissa avauspuheenvuorot ilmastonmuutokseen ja Länsi-Balkanin alueelliseen kehitykseen liittyvissä paneelikeskusteluissa. Ohjelmassa on lisäksi useita kahdenvälisiä tapaamisia muiden korkean tason osallistujien kanssa.

Haavisto tapaa kahdenvälisesti mm. YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet’n, Välimeren unionin pääsihteeri Nasser Kamelin, ja useiden EU-maiden ulkoministereitä, ml. tulevan EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan, Espanjan ulkoministeri Josep Borrellin.

”Slovenia on Suomelle EU:ssa hyvin läheinen ja samanmielinen kumppani. Suomen tavoin Slovenia haluaa osoittaa johtajuutta ilmastoasioissa, mikä näkyy myös Bledin strategisen foorumin agendalla. Yhteisiä ovat myös pyrkimykset Länsi-Balkanin maiden tien tasoittamiseksi Euroopan unioniin, ja tämä aihe on keskeisesti esillä kahdenvälisissäkin tapaamisissa”, Haavisto toteaa.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. +358 295 351 518 sekä yksikönpäällikkö Markku Lampinen, Kaakkois-Euroopan yksikkö, puh. +358 295 350 164.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi