Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Sloveniassa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Sloveniassa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Sloveniassa ja osallistuu 3. syyskuuta Bledin strategiseen foorumiin. Osallistujien joukossa on valtioiden päämiehiä, ulkoministereitä, kansainvälisten järjestöjen edustajia sekä yritys- ja akateemisen maailman johtavia hahmoja.

Ulkoministeri Pekka Haavisto tapaa vierailullaan kahdenvälisesti Slovenian presidentti Borut Pahorin, pääministeri Marjan Sarecin ja ulkoministeri Miro Cerarin. Keskusteluissa esiin nousevat ajankohtaiset EU- ja ulkopoliittiset aiheet ja Suomen EU-puheenjohtajuuskausi. Slovenian EU-puheenjohtajuus koittaa loppuvuonna 2021.

Haavisto pitää Slovenian ulkoministeriön järjestämässä Bledin strategisessa foorumissa avauspuheenvuorot ilmastonmuutokseen ja Länsi-Balkanin alueelliseen kehitykseen liittyvissä paneelikeskusteluissa. Ohjelmassa on lisäksi useita kahdenvälisiä tapaamisia muiden korkean tason osallistujien kanssa.

Haavisto tapaa kahdenvälisesti mm. YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Michelle Bachelet’n, Välimeren unionin pääsihteeri Nasser Kamelin, ja useiden EU-maiden ulkoministereitä, ml. tulevan EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan, Espanjan ulkoministeri Josep Borrellin.

”Slovenia on Suomelle EU:ssa hyvin läheinen ja samanmielinen kumppani. Suomen tavoin Slovenia haluaa osoittaa johtajuutta ilmastoasioissa, mikä näkyy myös Bledin strategisen foorumin agendalla. Yhteisiä ovat myös pyrkimykset Länsi-Balkanin maiden tien tasoittamiseksi Euroopan unioniin, ja tämä aihe on keskeisesti esillä kahdenvälisissäkin tapaamisissa”, Haavisto toteaa.

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. +358 295 351 518 sekä yksikönpäällikkö Markku Lampinen, Kaakkois-Euroopan yksikkö, puh. +358 295 350 164.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi