Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Länsi-Balkanilla

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Länsi-Balkanilla

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Bosnia-Hertsegovinassa, Kosovossa, Montenegrossa, Serbiassa, Pohjois-Makedoniassa ja Albaniassa 30.9.–2.10. Vierailun aikana ministeri Haavisto tapaa ulkoministerikollegoitaan ja muuta poliittista johtoa sekä kansalaisjärjestöjen edustajia.

Ulkoministeri Pekka Haavisto tapaa vierailullaan kahdenvälisesti maiden korkean tason poliittista johtoa. Keskusteluissa esiin nousevat EU-laajentuminen, Suomen EU-puheenjohtajakausi, kahdenväliset suhteet sekä Länsi-Balkanin alueellinen tilanne ja yhteistyö.

”Länsi-Balkan on Euroopan sydämessä oleva alue, jonka hyvinvointi ja vakaus ovat myös Suomen etu. Unionin laajentuminen perustuu yhteisesti sovittuihin kriteereihin. EU:n jäsenyyttä tavoittelevien maiden työtä kriteerien täyttämiseksi tuetaan ja on tärkeää, että keskusteluita jatketaan. EU-lähentymiseen vaadittavat tarvittavat uudistukset hyödyttävät maiden kansalaisia jo ennen varsinaista EU-laajentumista. Myös alueellisella yhteistyöllä on roolinsa vakauden ja vaurauden lisäämisessä. Maiden hallitusten lisäksi avainasemassa ovat myös nuoret ja kansalaisyhteiskunnan toimijat”, ulkoministeri Pekka Haavisto toteaa. 

Lisätietoja: ulkoministerin diplomaattiavustaja Katja Kalamäki, puh. +358 295 351 518 sekä yksikönpäällikkö Markku Lampinen, Kaakkois-Euroopan yksikkö, puh. +358 295 350 164.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi