Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Naton ulkoministerikokoukseen

Naton ulkoministerikokous järjestetään Brysselissä 6.-7. huhtikuuta 2022. Kokouksessa on tarkoitus käsitellä Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, Naton strategista konseptia sekä kansainvälistä turvallisuustilannetta.

Kansainvälistä turvallisuustilannetta koskevaan keskusteluun on kutsuttu osallistumaan myös Suomen, Ruotsin, Georgian, Ukrainan, Australian, Uuden-Seelannin, Japanin ja Etelä-Korean ulkoministerit sekä EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja. Suomea edustaa kokouksessa ulkoministeri Pekka Haavisto.

”Euroopan muuttuneen turvallisuustilanteen myötä on tärkeä käydä vuoropuhelua paitsi Naton, myös muiden keskeisten toimijoiden kanssa. Naton ulkoministerikokous tarjoaa erinomaisen tilaisuuden näkemystenvaihtoon paitsi Nato-maiden, Ruotsin ja EU:n, myös Ukrainan ja Georgian sekä Aasian ja Tyynenmeren alueen keskeisten maiden kanssa,” ulkoministeri Haavisto toteaa.

Naton ulkoministerikokouksen yhteydessä ulkoministeri Haavisto tapaa myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin ja Ruotsin ulkoministeri Ann Linden
 

Lisätiedot

  • Ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. +358 295 350 466,
  • turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö Minna Laajava, puh. +358 295 350 128 
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.