Ulkoministeri Haavisto Wieniin IAEA:n ydinturvakonferenssiin

Ulkoministeri Haavisto Wieniin IAEA:n ydinturvakonferenssiin

Ulkoministeri Pekka Haavisto matkustaa 10. helmikuuta Wieniin, jossa hän osallistuu IAEA:n ydinturvaa käsittelevään konferenssiin. Haavisto tapaa Wienissä myös mm. Itävallan ulkoministeri Alexander Schallenbergin ja ilmasto-, ympäristö- ja energiaministeri Leonore Gewesslerin.

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA (International Atomic Energy Agency) on vuonna 1957 perustettu YK:hon kuuluva itsenäinen järjestö. Sen tehtävänä on edistää ydinenergian rauhanomaista ja turvallista käyttöä ja osaltaan varmistaa, ettei sen valvonnan piiriin kuuluvia ydinaineita siirry sotilaallisiin tai muihin tarkoituksiin. Suomi on osallistunut aktiivisesti kansainväliseen ydinturva-alan yhteistyöhön IAEA:n piirissä sekä mm. toimimalla kansainvälisen ydinterrorismin vastaisen verkoston (Global Initiative to Combat Nuclear Terrorism) koordinaattorina.

Ulkoministeri Pekka Haavisto keskustelee ydinturvaan liittyvien asioiden lisäksi muun muassa Suomen ja Itävallan kahdenvälisistä suhteista, Lähi-idän tilanteesta ja EU:n laajentumisesta. Ulkoministeri Haavisto tapaa matkallaan lisäksi IAEA:n pääjohtajan Rafael Grossin ja YK:n huumeiden ja rikosten torjunnasta vastaavan viraston UNODC:n pääjohtajan Ghada Walyn.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Otto Turtonen, puh. + 358 50 514 5811 ja lähetystöneuvos Christian Heikkinen, puh. +358 50 447 7692.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi