Ulkoministeri Haavisto vierailee Washingtonissa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee 24. syyskuuta Washingtonissa. Vierailun tavoitteena on lujittaa maiden kahdenvälisiä suhteita ja keskustella ajankohtaisista ulkopoliittisista teemoista keskittyen erityisesti Afganistania ja Afrikan sarvea koskeviin ajankohtaisiin kysymyksiin.

Ministeri Haavisto tapaa vierailullaan Yhdysvaltojen hallinnon sekä kongressin edustajia ja käy keskusteluja ajatushautomoiden ja kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa.

Suomen ja Yhdysvaltain väliset kahdenväliset suhteet ovat laaja-alaiset ja hallintojen välinen yhteistyö tiivistä. EU:n ja Yhdysvaltojen läheinen suhde on Suomelle tärkeää turvallisuuden, kaupan ja talouden näkökulmasta. Myös globaaleihin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen ja pandemioihin vastaamisessa Suomi ja Yhdysvallat tekevät yhteistyötä.

”Yhdysvallat on Suomelle tärkeä kumppani niin kahdenvälisesti kuin kansainvälisesti. Tarvitsemme tiivistä transatlanttista yhteistyötä kansainvälisiin haasteisiin vastaamiseksi. Pidänkin myönteisenä, että Yhdysvaltain hallinto on tiivistänyt transatlanttista suhdetta ja sitoutunut monenväliseen yhteistyöhön”, toteaa ulkoministeri Haavisto.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. 050 478 2587 ja yksikönpäällikkö Hanna-Leena Korteniemi, puh. 0295 350 662

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.