Ulkoministeri Haavisto vierailee Washingtonissa

Ulkoministeri Haavisto vierailee Washingtonissa

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee 27-28. helmikuuta Washingtonissa.

Ulkoministeri Pekka Haavisto tapaa vierailullaan Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeon, kansallisen turvallisuusneuvonantajan sijaisen Matthew Pottingerin sekä hallinnon ja kongressin edustajia. Lisäksi ministeri Haavisto esiintyy Georgetownin yliopistossa järjestettävässä tilaisuudessa, jossa keskustellaan rauhanvälityksestä ja naisten asemasta konfliktien ratkaisussa.

Vierailun tavoitteena on lujittaa maiden kahdenvälisiä suhteita ja keskustella ajankohtaisista ulkopoliittisista kysymyksistä kuten Afganistanin ja Lähi-idän rauhanprosessista, Venäjästä, Libyan tilanteesta sekä transatlanttisista suhteista. 

Suomelle on tärkeää tiiviit ja laaja-alaiset kahdenväliset suhteet Yhdysvaltojen kanssa. Maiden väliset suhteet ovat hyvät ja yhteistyö eri sektoreilla ja politiikkalohkoilla on kattavaa. Suomen talouden ja turvallisuuden kannalta on myös tärkeää, että EU:lla ja Yhdysvalloilla on läheinen ja tiivis yhteistyö.

”Transatlanttinen suhde on keskeinen kansainvälisiin haasteisiin vastaamiseksi. Suomi ja Yhdysvallat ovat osaltaan valmiita edistämään tätä suhdetta sekä kansainvälistä yhteistyötä yhteisiin haasteisiin vastaamiseksi ” toteaa ulkoministeri Pekka Haavisto.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Joel Linnainmäki, puh. 050 478 2587, Pohjois-Amerikan yksikön lähetysneuvos Marjo Mäki-Leppilampi, puh.  050 409 7038.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi