Ulkoministeri Haavisto vierailee Irakissa

Ulkoministeri Pekka Haavisto on vierailulla Irakissa. Vierailun aikana ulkoministeri Haavisto tapaa maan johtoa ja avaa virallisesti Bagdadissa Suomen suurlähetystön, jonka toiminta käynnistyi uudelleen syksyllä 2019. Lisäksi hän tapaa suomalaisia kriisinhallintajoukkoja Irakissa (SKJI).

Irak on Euroopan naapurustoa ja geopoliittisesti tärkeä maa, jonka vakaus ja jälleenrakennuksen käynnistyminen ovat vahvasti Suomen ja koko EU:n intressissä. Terrorismin vastainen työ osana kansainvälisiä operaatioita Irakissa vahvistaa myös Suomen turvallisuutta.

Ulkoministeri Haaviston matkan päätarkoituksena on luoda suhteet Irakin uuteen hallitukseen ja keskustella ajankohtaisista kahdenvälisistä ja alueellisista kysymyksistä. Matkan yksityiskohdista tiedotetaan turvallisuussyistä vasta matkan jälkeen.

Lisätietoja: Riikka Eela, Lähi-idän yksikön päällikkö, puh. +358 50 469 9692 ja Jeri Aalto, ulkoministerin erityisavustaja, puh. +358 50 472 0725. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.