Ulkoministeri Haavisto vierailee Afganistanissa

Ulkoministeri Pekka Haavisto on vierailulla Afganistanissa. Vierailun aikana ulkoministeri Haavisto tapaa Afganistanin hallituksen edustajia ja maan johtoa, Suomen kehitysyhteistyökumppaneita, kansalaisjärjestöjä sekä kansainvälisen yhteisön edustajia.

Ulkoministeri Haaviston matkan päätarkoituksena on keskustella Afganistanin rauhanprosessista, tulevasta kansainvälisestä apukonferenssista sekä kahdenvälisistä ja ajankohtaisista kysymyksistä. Suomi järjestää yhteistyössä Afganistanin hallituksen ja YK:n kanssa 23.-24.11.2020 Genevessä apukonferenssin, jonka tavoitteena on tukea Afganistanin tietä kohti kehitystä ja rauhaa. 

Vakaa Afganistan on Suomen ja koko Euroopan intressi. Suomi on osallistunut Afganistanin vakauttamiseen ja kehittämiseen vuodesta 2002 lähtien sotilaallisen kriisinhallinnan, siviilikriisinhallinnan ja kehitysyhteistyön keinoin. Matkan yksityiskohdista tiedotetaan turvallisuussyistä matkan jälkeen.

Lisätietoja: Otto Turtonen, ulkoministerin erityisavustaja, puh. +358 50 514 5811 ja Matti Keppo, Afganistan-tiiminvetäjä, puh. +358 295 535 0778.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi