Ulkoministeri Haavisto Tanskaan Pohjoismaiden neuvoston istuntoviikolle

Ulkoministeri Pekka Haavisto vierailee Kööpenhaminassa 2. marraskuuta. Haavisto osallistuu Pohjoismaiden neuvoston istuntoviikkoon ja pitää puheenvuoron Pohjoismaiden ulko-ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä Pohjoismaiden neuvoston täysistunnossa. Suomi toimii tällä hetkellä Pohjoismaiden ulkoministereiden yhteistyöformaatin (N5) puheenjohtajana.

Ministeri Haavisto toimii puheenjohtajana myös Pohjoismaiden ulkoministereiden kokouksessa. Ministerit keskustelevat ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista, kuten ETYJ- ja YK-asioista.

Ministeri Haavistolla on sen lisäksi kahdenväliset tapaamiset Tanskan ulkoministeri Jeppe Kofodin ja Islannin ulkoministerin Guðlaugur Þór Þórðarsonin kanssa. Ministerit keskustelevat sekä kahdenvälisistä että muista ulko-ja turvallisuuspoliittista aiheista, kuten arktisista asioista ja Afganistanin tilanteesta.

Lisätietoja: ulkoministeri Haaviston diplomaattiavustaja Anu Konttinen +358 295 350 323, yksikön päällikön sijainen Christina Lehtinen +358 295 351 787. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.