Ulkoministeri Haavisto NB8-ulkoministerikokoukseen Tallinnaan

Ulkoministeri Haavisto NB8-ulkoministerikokoukseen Tallinnaan

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Tallinnassa 8.-9.9.2020 pidettävään Pohjoismaiden ja Baltian maiden keskinäisen yhteistyön NB8-ulkoministerikokoukseen.

Ulkoministerit keskustelevat ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, kuten transatlanttisesta yhteistyöstä, YK-asioista, Venäjästä ja Kiinasta sekä ajankohtaisista Eurooppaa koskevista aiheista, kuten oikeusvaltiokehityksestä. Lisäksi keskustellaan mm. Valko-Venäjän ja Ukrainan tilanteesta, ilmastonmuutoksesta sekä energia- ja digitalisaatiokysymyksistä. 

” Pohjoismaiden ja Baltian maiden keskinäinen yhteistyö on luontevaa ja meille tärkeää.  NB8-maat ovat Suomelle läheinen yhteistyökumppani monella alalla. Ryhmän kesken on tärkeää käydä keskustelua ajankohtaisista globaaleista ja alueellisista kysymyksistä. Onnittelut myös kollegoilleni NB8-ryhmän 30. juhlavuoden johdosta”, Haavisto sanoo.  

Kokouksen puheenjohtajana toimii tänä vuonna NB8-yhteistyötä koordinoiva Viro. Maiden ulkoministerien kokouksia on järjestetty 1990-luvulta alkaen.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Jeri Aalto, puh. 050 472 0725 ja lähetystöneuvos Heli Lehto, puh. +358 295 350 165

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.