Ulkoministeri Haavisto NB8-ulkoministerikokoukseen Liettuan Kaunasiin

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Kaunasissa 6.–7. syyskuuta pidettävään Pohjoismaiden ja Baltian maiden keskinäisen yhteistyön NB8-ulkoministerikokoukseen.

Ulkoministerit keskustelevat ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, kuten Venäjän laittomasta hyökkäyksestä Ukrainaan, Pohjoismaiden ja Baltian maiden tuesta Ukrainalle, ajankohtaisista NATO-asioista, energiaturvallisuudesta sekä odotuksista tulevalle YK:n yleiskokousviikolle. 

”Pohjoismaiden ja Baltian maiden keskinäinen yhteistyö on luontevaa ja meille tärkeää. NB8-maat ovat Suomelle läheisiä yhteistyökumppaneita monella alalla. Ryhmän kesken on hyvä käydä keskustelua ajankohtaisista turvallisuuspoliittisista ja alueellisista kysymyksistä”, ulkoministeri Haavisto sanoo.  

Kokouksen puheenjohtajana toimii NB8-yhteistyötä tänä vuonna koordinoiva Liettua. Maiden ulkoministerien kokouksia on järjestetty 1990-luvulta alkaen.

Ulkoministeri Haavisto tapaa Liettuassa kahdenvälisesti myös muun muassa Vilnassa asuvan Valko-Venäjän oppositiojohtajan Svjatlana Tsihanouskajan ja Liettuan parlamentin puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Laurynas Kasčiūnasin sekä ulkoasiainvaliokunnan edustajia.
 

Lisätietoja

  • Johanna Lukkarila, ulkoministerin diplomaattiavustaja, puh. +358 295 350 834
  • Anu Korppi, lähetystöneuvos, puh. +358 295 351 481
  • Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.