Ulkoministeri Haavisto Münchenin turvallisuuskonferenssiin

Ulkoministeri Pekka Haavisto osallistuu Saksassa järjestettävään Münchenin turvallisuuskonferenssiin 17.–19. helmikuuta.

Münchenin turvallisuuskonferenssi järjestetään 59. kertaa, ja se kokoaa yhteen turvallisuuspolitiikan vaikuttajia ja asiantuntijoita maailmanlaajuisesti.

Konferenssi antaa osallistujille mahdollisuuden vaihtaa näkemyksiä ajankohtaisesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa viime helmikuussa. Hyökkäyssodan vaikutukset globaaleihin turvallisuuskysymyksiin ovat konferenssin keskusteluiden keskiössä.

Ulkoministeri Pekka Haavistolla on konferenssin yhteydessä lukuisia kahdenvälisiä tapaamisia ministerikollegoidensa kanssa. Lisäksi Haavisto tapaa ulkopoliittisia tutkijoita ja vaikuttajia muun muassa kansainvälisistä järjestöistä.

”Münchenin turvallisuuskonferenssi tarjoaa tärkeän tilaisuuden keskustella meille merkittävistä turvallisuuspoliittisista kysymyksistä laajan kollega- ja asiantuntijajoukon kanssa. Suomen turvallisuuspoliittisen tilanteen muututtua voimakkaasti kuluneen vuoden aikana on tämän keskustelun käyminen yhä tärkeämpää”, ministeri Haavisto ennakoi. 

Münchenin turvallisuuskonferenssiin osallistuvat myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Sanna Marin, puolustusministeri Mikko Savola sekä eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen.

Lisätietoja

  • Joel Linnainmäki, ulkoministeri Haaviston erityisavustaja, puh. +358 50 479 2587