Ulkomaankauppaministeri Sasi vienninedistämismatkalle Meksikoon

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi tekee vienninedistämismatkan Meksikoon 27.-31. maaliskuuta. Matkan päätavoitteena on vauhdittaa Suomen ja Meksikon välistä kauppaa ja taloudellista yhteistyötä. Ministerin vierailuun osallistuu suomalainen yritysvaltuuskunta. Vierailu on jatkoa tasavallan presidentti Martti Ahtisaaren helmikuussa 1999 Meksikoon tekemän valtiovierailun aloittamalle tiiviimmälle yhteistyölle.

Ministeri Sasi tapaa vierailun isäntänä toimivan talousministeri Luis Ernesto Derbezin lisäksi muita Meksikon uuden hallituksen ministereitä, kuten ulkoministeri Jorge Castañedan, viestintä- ja liikenneministeri Pedro Cerisolan sekä energiaministeri Ernesto Martensin.

Vierailu painottuu kaivosalaan, ympäristöön, energiaan ja telekommunikaatioon. Yritysvaltuuskunnan johtajana toimii Wärtsilän konsernijohtaja Ole Johansson. Matkan aikana ministeri Sasi vihkii käyttöön Wärtsilän rakentaman voimalan Cozumelissa. Myös Ekokem, Kemira Chemicals, Kone, Konecranes, Larox, UPM-Kymmene, Abloy, Neste, NK Cables, Nokia, Nordea, Outokumpu, Vaisala, Sandvik Tamrock, Suominox ja Valtra ovat edustettuina. Pääkaupungissa Méxicossa järjestetään suomalaista osaamista esittelevä teknologiaseminaari.

Suomen ja Meksikon välinen kauppa on kehittynyt suotuisasti (vienti v. 2000 oli 1,273 mrd mk ja tuonti 279 000 mk), ja sitä edesauttaa heinäkuussa 2000 voimaan astunut EU:n ja Meksikon välinen vapaakauppasopimus.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Anne Lammila, puh: 09 - 1341 6360, ja ulkomaankauppaministerin lehdistöavustaja Paula Parviainen, puh: 09 - 1341 5356, gsm: 040 - 571 9370.