Ulkomaankauppaministeri Sasi Kaliforniaan


Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi vierailee Los Angelesissa ja Kalifornian piilaaksossa 31.3.-4.4. Matkan tarkoituksena on vahvistaa Suomen tunnettuutta Yhdysvalloissa korkean teknologian edelläkävijänä. Ministeri Sasi tutustuu matkallaan myös amerikkalaiseen sisällöntuotantoon sekä pääomasijoitustoimintaan.

Ministeri Sasi pitää Los Angelesissa Suomen avauspuheenvuoron langattoman teknologian ja sisällöntuotannon iWireless World –konferenssissa. Tapahtuman Wireless Finland ohjelmaan osallistuu 18 suomalaisyritystä.

Kalifornia on maailman kuudenneksi suurin talous. Suomalaisilla teknologiayrityksillä, etenkin langattomaan teknologiaan sekä sisällöntuotantoon erikoistuneilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus lyödä itsensä läpi Yhdysvaltain markkinoilla ja sitä kautta päästä globaaleiksi toimijoiksi. Piilaaksossa ministeri Sasi keskustelee suomalaisten teknologiayritysten edustajien kanssa alan trendeistä ja kansainvälistymisstrategioista.

Matkan yhteydessä ministeri Sasi avaa virallisesti Suomen Los Angelesin pääkonsulinviraston uuden toimitilan.

Lisätietoja: lähetystöneuvos Markku Virri, p. 1341 5527, gsm 040-5700856 sekä lehdistöavustaja Paula Parviainen p. 1341 5356 tai 040-571 9370.