Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi osallistuu Suomen ja Venäjän väliseen talouskomission kokoukseen Moskovassa 13.-14.3.

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi matkustaa Moskovaan 12.maaliskuuta ja osallistuu siellä 13.3. 2000 pidettävään Suomen ja Venäjän väliseen neljänteen talouskomission kokoukseen. Ministeri Sasi toimii Suomen osapuolen puheenjohtajana talouskomission kokouksessa. Venäjän puolen puheenjohtajana toimii Venäjän ulkomaankauppaministeri Mikhail Fradkov. Ministeri Sasin mukana komission kokoukseen osallistuu laaja virkamies- ja yritysjohtajavaltuuskunta.

Talouskomission kokouksen asialistalla ovat mm. molempien maiden taloudellis-kaupalliset näkymät, kahdenvälisten sopimusten tilanne, energia-alan yhteistyökysymykset ja liikenne- ja tulliyhteistyö. Kokouksessa käsitellään myös keskinäisen kaupan esteitä kuten vaatetusteollisuuteen liittyvät kysymykset, puutavaratullit ja kananmunien vientikielto Venäjälle sekä venäläisten tuotteiden pääsy EU:n markkinoille. Kokouksessa käsitellään myös takuukysymyksiä, suomalaisten yritysten kohtaamia ongelmia Venäjän alueilla, yhteistyötä henkisen omaisuuden suojan kysymyksissä sekä rahoitustyöryhmän toimintaa.

Tiistaina 14. maaliskuuta Ministeri Sasi tapaa myös Moskovassa edustettuina olevien suomalaisten yritysten edustajia. Kotimaahan ministeri Sasi palaa iltapäivällä 14.3.