Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi Japaniin


Suomalaista huipputeknologiaa tehdään paremmin tunnetuksi Japanissa, kun ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi matkustaa Tokioon 20.-23. toukokuuta yhdessä liikemiesvaltuuskunnan kanssa.

Tokiossa järjestetään tiistaina 22.toukokuuta suomalainen ICT-seminaari, jossa ministeri Sasi ja professori Juhani Kuusi Nokia Oyj:stä puhuvat yli 300:lle korkean tason kutsuvieraalle kolmannen polven matkapuhelimien tarjoamista mahdollisuuksista. Paneelikeskusteluun osallistuvat myös NTT DoCoMon pääjohtaja Keiji Tachikawa ja Japan Telecomin/J-Phonen pääjohtaja Koichi Sakata sekä Soneran Japanin johtaja Pekka Rauhala, ja Solid Information Technologyn pääjohtaja Pekka Roine, joka toimii myös suomalaisen liikemiesvaltuuskunnan johtajana matkalla. Valtuuskuntaan osallistuu 15 suomalaisyritystä.

Ministeri Sasi tapaa mm. talous- ja IT-ministeri Heizo Takenakan, ja hänellä on tapaamisia hallinto- ja viestintäministeriössä, ulkoministeriössä sekä talous-, kauppa- ja teollisuusministeriössä. Ministeri vierailee myös ulkomaankauppaliitto JETRO:ssa ja teollisuusliitto Keidanrenissa, jossa hän tapaa NEC:n pääjohtajan Hajime Sazakin. Tokion pörssissä ministeri tapaa pörssin pääjohtajan Masaaki Tsuchidan. Aiheena ministeritapaamisissa on mm. Japanin uuden hallituksen talouden uudistuspolitiikka sekä näkymät tulevalle WTO-kauppaneuvottelukierrokselle.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Tarja Laitiainen, puh: 09 - 1341 6308, ja erityisavustaja Timo Jaatinen +81-90-2673 5603 (Tokiossa).


tietotekniikka