Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi Intiaan

Suomen kauppa Intiaan kasvaa voimakkaasti, mutta Intian valtavia mahdollisuuksia ei ole vieläkään käytetty täysimääräisesti. Vienti miljardin asukkaan Intiaan on alle miljardi markkaa. Tänä vuonna vienti olisi mahdollista kaksinkertaistaa, sillä vuoden ensimmäisellä puoliskolla vienti oli jo 930 miljoonaa markkaa, missä oli kasvua 140 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan.

Vienninedistämiseksi ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi tekee virallisen työvierailun Intiaan 19.-24. syyskuuta Intian teollisuusministeri Omar Abdullahin kutsusta. Teollisuusministerin lisäksi Sasi tapaa Intian kauppaministerin, valtiovarainministerin, tietoliikenneministerin ja terveysministerin.

Sasin mukana matkustaa 17 hengen liikemiesvaltuuskunta, jossa on edustettuna 14 yritystä sekä Finpron edustajia. Matkaan osallistuu myös virkamiehiä ulkoasiainministeriöstä, kauppa- ja teollisuusministeriöstä, Finnverasta, Finnfundista, Leonia-pankista sekä Suomen Intian-suurlähetystöstä.

Matkan aikana Sasi neuvottelee Intian hallituksen edustajien kanssa keinoista edistää Suomen ja Intian välistä kauppaa ja investointeja.

Ministeri vierailee New Delhin lisäksi Bangaloressa ja Mumbaissa. Kaikissa kolmessa kaupungissa järjestetään seminaari, jossa ministeri ja yritykset esittelevät Suomen viennin tarjontaa ja osaamista paikallisten kauppakamarien jäsenille ja lehdistölle.

Lisätietoja: ulkoasiainneuvos Kimmo Pulkkinen, puh: 1341 5694, ja ministeri Sasin virkamiessihteeri Arja Makkonen, puh. 1341 6171, GSM 040-757 8403.