Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi Etelä-Koreaan


Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi tekee vienninedistämismatkan Etelä-Koreaan 23.-25. toukokuuta. Ministeri Sasi tapaa Soulissa kauppa-, teollisuus- ja energiaministeri Chang Che-shikin, ulkomaankauppaministeri Hwang Doo-yunin, viestintäministeri Yang Seung-taikin, varaulkoministeri Choi Sung-hongin sekä tiede- ja teknologiaministeri Kim Young-hwanin.

Vienninedistämismatka keskittyy informaatio- ja viestintäteknologiamme tunnetuksi tekemiseen. Ministerin mukana Etelä-Koreaan matkustavat 24 suomalaisyrityksen edustajat. Valtuuskuntaan osallistuvat myös Finpro, Teollisuus ja Työnantajat sekä Finnvera.

Liikemiesvaltuuskunnan johtajana toimii Tor Bergman Metso Oyj:stä. Osallistuvat yritykset ovat A.Ahlström, Comptel, Datex Ohmeda/Instrumentarium, Elcoteq, Fennobon, Hiab Hana, KCI Konecranes, Kouvolan Seutu, Metso Yhtiöt, Metso Paperi Korea, Nextrom, Nokia, Nordea, Oplatek, Outokumpu, Suomen Höyhen, Railtrans, Savcor, Solid Information Technology, Sonera, VM-Carpet, VR Cargo, VTR-yhtiöt, ja Wärtsilä.

Suomen ja Korean teollisuusliittojen välinen talousneuvosto pitää 11. kokouksensa 24. toukokuuta. Talousneuvosto on perustettu 24 vuotta sitten, ja sen tehtävänä on edistää taloudellista yhteistyötä ja kauppaa maiden välillä. Korea on Suomen kolmanneksi tärkein markkina-alue Aasiassa Japanin ja Kiinan jälkeen. Maiden välinen kauppa on kasvanut viisinkertaiseksi kymmenessä vuodessa. Kauppavaihtomme oli vuonna 2000 noin 850 miljoonaa euroa.

Ministeri Sasi avaa myös kolmannen sukupolven matkapuhelinjärjestelmiä ja langatonta internetiä käsittelevän seminaarin, jonka ovat yhteistyössä järjestäneet Finpro ja Suomen suurlähetystö. Seminaarissa esiintyvät Nokia, Comptel, Sonera, Solid Information Technology sekä Nextrom Holding.

Lisätietoja: erityisavustaja Timo Jaatinen, puh. +82 - 16 248 3685 (aikaero +6h), sekä yksikönpäällikkö Tarja Laitiainen, puh. 09 - 1341 6308


tietotekniikka