Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi avaa suomalaisen vientitapahtuman Permissä Venäjällä

Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi matkustaa 15. toukokuuta Permiin Venäjälle avaamaan Finpron järjestämän suuren suomalaisen vientitapahtuman. Permin alueen erinomainen sijainti Euroopan ja Aasian rajalla, runsaat luonnonvarat sekä poliittinen vakaus luovat erinomaiset edellytykset suomalaisyrityksille luonnonvarojen hyödyntämiseen, tuotannolliseen toimintaan, rakentamiseen ja infrastruktuurin kunnostamiseen. Finnish Business Days -tapahtumaan 15.-17. toukokuuta osallistuu noin 70 suomalaisyritystä, jotka edustavat erityisesti näiden alojen osaamista. Tämä vuosittainen businessfoorumi järjestettiin viime vuonna Tatarstanin pääkaupungissa Kazanissa.

Permin alue sijaitsee Länsi-Uralilla Volgan suuralueella 1 100 kilometriä Moskovasta. Sen talouden perustan muodostavat runsaat luonnonvarat. Teollisuustuotanto Permin alueella on kehittynyt voimakkaammin kuin Venäjällä keskimäärin. Teollisuuden pääaloja on neljä: polttoaine- ja energiasektori, kemian ja petrokemian teollisuus, koneenrakennus sekä metallurgia. Permin alue on myös huomattava puunjalostusteollisuuden keskus.

Lisätietoja: Rinat Islamov/Finland Business Info Center, puh: +7-3472-528409, tai virkamiessihteeri Arja Makkonen/UM, puh: 09-13416171.Venäjä