Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén tapaa kansalaisjärjestöjä


Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén tapasi kansalaisjärjestö Attacin hallituksen edustajia epävirallisen aamukahvin merkeissä 7. helmikuuta. Ministeri Vilénin vastuualueeseen ulkoasiainministeriössä kuuluvat Maailman kauppajärjestön WTO:n neuvottelut maailmankaupan vapauttamiseksi. Dohan kehityskierroksen nimellä kulkeva neuvottelukierros on juuri alkamassa. Ministeri Vilén haluaa keskustella kansalaisjärjestöjen kanssa ja kuulla näiden huolenaiheista.

Keskustelut käytiin hyvässä hengessä. Vilén oli kiinnostunut kuulemaan nimenomaan Suomen Attacin painotuksista. Hän sanoi jakavansa Attacin huolen siitä, että globalisaatiokehitystä on voitava hallita, hallitsemattomana se ei palvele ketään. Ministeri katsoo WTO:n oleva oikea väline globalisaation hallintaan, mutta järjestelmää tulee jatkuvasti kehittää. Tätä voidaan tehdä mm. kehitysmaiden neuvottelukapasiteetin vahvistamisella. Vilén käy keskusteluja keinoista, joilla Suomi voi osaltaan tähän osallistua.

Vilén tulee jatkamaan tällaisia kansalaisjärjestötapaamisia. Ensi kuussa keskustellaan MTK:n edustajien kanssa. Tarkoituksena on myös laajempien kansalaisjärjestöseminaarien järjestäminen kahdesti vuodessa erikseen sovittavista teemoista.

Lisätietoja: erityisavustaja Ukko Metsola, puh. 09-1341 6306






WTO