Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen OECD:n ministerikokoukseen Pariisiin – aiheena digitalisaatio

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Virolainen OECD:n ministerikokoukseen Pariisiin – aiheena digitalisaatio

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n ministerikokous järjestetään Pariisissa 22.-23.5.2019. Kokouksessa Suomea edustaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen.

Ministerikokouksen pääteema on digitalisaatio. Tarkastelunäkökulmina ovat mm. digitaalisuus innovaatioiden ja kasvun mahdollistajana, kilpailun toimivuus, digitalisuuteen liittyvä turvallisuus, yksityisyyden suoja, datan hallinnointiin liittyvät haasteet sekä työn muutos ja koulutuksen merkitys digimurroksessa.

“Digitalisaatio muokkaa talouksia ja yhteiskuntia lähivuosikymmeninä perustavanlaatuisella tavalla. Suomen on tärkeä olla kärkijoukoissa hyödyntämässä digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia. OECD-tutkimukset tarjoavat ensiluokkaista tukea kotimaiseen päätöksentekoon”, ministeri Anne-Mari Virolainen toteaa.

Ministeri Virolainen osallistuu myös keskusteluihin, joiden aiheena on digitaalinen kauppa, sen osallistavuus ja avoimuus, sekä globaalin kauppajärjestelmän haasteet yleisemmin. “Nykyisessä maailmantalouden tilanteessa on tärkeää käydä keskusteluja kansainvälisen kaupan säännöistä ja tilasta OECD:n kaltaisella tiedon jakamiseen perustuvalla ei-neuvottelevalla foorumilla”.

Kokouksessa allekirjoitetaan OECD:n suositukset luotettavan tekoälyn suuntaviivoiksi. OECD julkistaa myös vuosittaisen katsauksensa maailmantalouden kehityksen näkymistä. Lisäksi OECD:n pääsihteeri esittelee ministereille näkemyksensä järjestön strategisiksi suuntaviivoiksi. OECD-jäsenmaiden sisäisessä hallintoistunnossa keskustellaan järjestön visioista ja tulevasta suunnasta.

Ministerikokousta edeltää 20.-21.5. pidettävä OECD Forum 2019, joka kokoaa yhteen liike-elämän, kansalaisyhteiskunnan, tutkijayhteisön ja median edustajia ympäri maailmaa.

Lisätietoja ministerikokouksesta löytyy osoitteesta http://www.oecd.org/(Linkki toiselle verkkosivustolle) sekä Twitterissä (#OECDweek). Avoimen Forum 2019 -tapahtuman keskusteluihin on mahdollista osallistua OECD Forum Networkissa osoitteessa https://www.oecd-forum.org/(Linkki toiselle verkkosivustolle) sekä Twitterissä (#OECDForum).

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto, puh. 040 352 0463, kaupallinen neuvos Antti Eskola, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. 050  369 7612 ja kaupallinen neuvos Johanna Ala-Nikkola, ulkoministeriö, puh. 040 847 2178.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi ja työ- ja elinkeinoministeriön sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@tem.fi.