Ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri Kimmo Sasi vierailee Wienissä 26.1.

Ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri Kimmo Sasi vierailee Wienissä 26.1.2001. Kyseessä on ensimmäinen Suomesta Itävaltaan tehtävä ministerivierailu 14 EU-jäsenmaan viime vuonna Itävaltaan kohdistamien toimenpiteiden purkamisen jälkeen.

Ministeri Sasi tapaa Itävallan liittokansleri Wolfgang Schüsselin, ulkoministeri Benita Ferrero-Waldnerin sekä talous- ja työministeri Martin Bartensteinin. Keskusteluissa käsitellään mm. EU:n laajentumista ja tulevaisuudennäkymiä, sisämarkkinakysymyksiä sekä Suomen ja Itävallan välisiä taloussuhteita. Ministeri Sasi tapaa matkallaan myös suomalaisen yrityselämän edustajia.

Suomen ja Itävallan välisen kaupan merkitys on maiden EU-jäsenyyden myötä kasvanut. Suomen viennistä Itävallan osuus oli v. 1999 1,4% (3,3 mrd mk). Kauppatase oli Suomelle ylijäämäinen Itävallan tuonnin ollessa 1,1% (1,9 mrd mk) Suomen kokonaistuonnista. Jo 45% viennistämme koostuu telekommunikaatiosektorista ja alan hyvistä kasvunäkymistä johtuen viennin arvioidaan jatkavan kasvuaan myös tänä vuonna. Suurimmat Itävallassa toimivat suomalaisyritykset ovat Nokia, Metsä-Serla, Neste-Chemicals, Kemira ja Amer.

Lisätietoja: yksikön päällikkö Pauli Mäkelä (GSM 040-721 1846) ja erityisavustaja Jan Vapaavuori (GSM 050-522 4922)